21 februari 2008

Fler personer = Högre kvalitet och tempo

Det är otroligt vilken skillnad det är på 25 och 10 personer. I måndags var vi ungefär dom där 25 personerna på träningen medan vi igår bara var cirka 10. Det var lite som framsidan och baksidan av ett och samma mynt.

Vi pratade om träningsnärvaron i bilen hem från träningen ute i Rydebäck igår. Vi pratade om hur mycket roligare det är att vara många på träningen. Och hur tråkigt och oinspirerande det är att vara få på träningarna. Man kan summera det som att:
Fler personer = Högre kvalitet och tempo

Kvaliteten och tempot höjs ju fler vi är, som sagt, och det blir mycket lättare att kämpa det där lilla extra eftersom man vill visa att jag minsann också kan göra just den där vändningen, den där passningen eller det där skottet. Det blir som en prestationshöjare inom mig ju fler det är att tampas med på en träning. Kanske är jag ensam om att tycka detta men det tror jag faktiskt inte. Människan är innerst inne en tävlingsvarelse och ju fler konkurrenter desto mer kämpar vi för att bli först, bäst eller starkast. Enligt mig behövs dessa små lockelser behövs i ett lag, de som gör att man presterar lite bättre. Eet är näst intill ett krav för att ett eller flera framsteg på den långa utvecklingsstegen ska kunna tas.

För att gå tillbaka till träningen igår då... Tempot var avsevärt lägre och segare än vad det varit de andra gångerna och kvaliteten var inte heller bra. I mina ögon lyste oengagemanget ur samtliga spelares ögon och det verkade som om vi inte riktigt orkade lägga krut i övningarna. Vi körde först en mer eller mindre kämpig uppvärmningsövning, det beror på hur man ser det. Efter det körde vi en ovanlig (eller?) försvarsövning med Micke. Efter det körde vi en anfalls-/försvarsövning eller med andra ord och siffror 3 mot 1... Hela träningen kändes slapp på något sätt vilket inte alls är bra eller roligt. När vi tränar ska det kännas som att man gör något, inte bara lallar runt eller hur man ska uttrycka det. Att det blev som det blev igår kan bero på att vi som tränade fick göra mer än vanligt eftersom vissa av övningarna var avsedda för ett större antal deltagare. Men det köper jag inte riktigt faktiskt. Vi ska ändå kunna hålla uppe både tempo, kvalitet och vilja även om vi är få på träningarna. Om vi inte fixar det på träning, hur tusan ska det gå i matcherna sen?

Ps. Första "riktiga" träningsmatchen på lördag. (Mot Stattena BB FF klockan 12.00 på Västergårds konstgräsplan.) Det finns säkert många i laget som vill visa vad de kan då. Ds.

Inga kommentarer: