07 november 2008

I have a dream

För några dagar sedan låg jag i min säng och kvällsdrömde om min framtid och hur denna kan komma att se ut. Jag målade upp en bild av hur min kommande verksamhet skulle vara och allting runt omkring denna fantasiverksamhet. Jag fick en dröm som jag gärna vill fullborda och se till så att den inte endast blir en fantasi. Men det krävs mycket resurser, personer, vilja och ork för att detta ska kunna träda i kraft.

Tänk er ett stort, vitt, gammalt trähus med en stor trädgård på hela baksidan av huset. Stora fönster med träskydd (vet inte vad de heter) som kan fällas för dem, en stor veranda med tak som följer hela baksidan på huset. På verandan finns det bord och stolar utplacerade för diverse aktiviteter så som stilla läsning för sig själv, en måltid med vänner eller bara ett livfullt samtal med sina nära och kära. Några trappsteg nedanför verandan finns en grusgång som ringlar sig rakt bort från huset med gräsmatta på båda sidor. Strategiskt utplacerade på gräsmattan finns runda men avlånga rabatter med vackra och färgsprakande blommor som drar uppmärksamheten till sig. Slutpunkten för grusgången är en lagom stor och grå fontän där vattnet lugnt guppar runt. Står du med huset i ryggen och fontänen precis framför dig kan du se en stor trädgård med bland annat rosor och rhododendron till vänster om dig. Till höger återfinns stora och tomma ängar med högt gräs.

Tillbaka på verandan kan du se en rektangulär pool till vänster några meter nedanför trappan. Till höger finns en stor yta tillgänglig för antingen en uteservering eller stillsamma sporter så som boule eller liknande. Grusgången som tar vid alldeles nedanför verandatrappan går runt huset på båda sidor och möts tillslut framför huvudingången på framsidan. Även på framsidan finns en fontän i grått och den är placerad i höjd med ingången. Runt fontänen löper grusgången och fortsätter sedan ned mot den svarta grinden som är entrén till området. På framsidan finns mycket stora träd och rabatter med olika färgrika blommor och växter längs med husväggen på båda sidor om ingången.

Dörren in till huset är stor och i en färg jag inte kommit fram till än. Innanför dörren möts man av en stor hall som löper genom hela huset och ut på verandan på baksidan. Till vänster finns en stor och bred trappa upp till den andra våningen där en lång korridor tar vid med en mängd rum inredda för besökande gäster på båda sidor. På samma sida, precis efter trappan på markplan, finns en svängdörr in till det stora köket där en mängd människor är i rörelse. Allt ifrån kockar till servitörer. Mitt emot köket, alltså på motsatt sida i huset, finns den stora matsalen som nyttjas av besökarna. Små och stora bord är placerade i en strategisk ordning med tillhörande stolar. På varje bord finns färskplockade blommor och levande ljus samt vita dukar.

Precis innanför ingången på båda sidor finns korridorer med rum för olika sorters behandlingar. Alla former av massage, kostrådgivning, styrketräning, konditionsträning, avslappning och andra former av träning. Trappan upp är ansluten till en trappa som även går ned till källaren där bland annat tvättstuga och rum för olika sorters bad finns.

Ovan beskrivna dröm är ganska omfattande och kräver som jag sade innan mycket arbete för att förverkliga. Men man vet aldrig vad framtiden har i sitt sköte och det är ju inte förbjudet att drömma lite.

Inga kommentarer: