21 november 2008

En natt fylld med drömmar

Klockan är strax efter två på morgonen. Du ligger med hög puls och ett dunkande hjärta i din säng och försöker få grepp om vart du befinner dig och vad som precis har hänt. Sakta men säkert börjar verkligheten rycka i dig för att få dig att vakna ordentligt. Du minns lite vagt vad som hänt men kan ännu inte sätta fingret på det. Det är något om att vara jagad och att ständigt vara på sin vakt som har väckt dig ur din annars så lugna och sköna nattliga sömn. Du kommer ihåg att både din mamma och pappa var med och att du lyckades ta dig hem från en idrottsplats. Du drar händerna över ansiktet i ett tafatt försök att få dig själv att vakna helt men ögonen är ändå tunga. Hjärtat börjar få tillbaka sin lugna rytm samtidigt som du minns mer och mer från det som skakat liv i dig.

Du är tillbaka i den lägenhet du bodde i fram tills du var 15 och det finns en mördare som smyger omkring i den lilla ort som du spenderade de 15 första åren av ditt liv. Du befinner dig först på en idrottsplats men hur du sedan tog dig hem vet du inte. Det nästa som händer är att du ber två vänner om att stanna utanför din lägenhet för att se till så att du kommer in i lugn och ro samt utan några missöden. Minnet sviker igen och i nästa stund sitter du i köket och berättar för dina föräldrar om vad som nyss har hänt. Din pappa pratar med någon i telefon samtidigt som du pratar med din mamma. Ni tittar hela tiden oroligt ut genom fönstret när du fortsätter att systematiskt gå igenom vad du varit med om.

Du vet inte vad som händer sedan utan plötsligt ligger du andfådd i din säng och försöker återfå medvetandet. När du ligger där i mörkret kan du sakta men säkert slappna av, men inte helt. Kanske hjälper det att röra på sig så du går upp och dricker. När du återigen ligger i sängen har du lugnat ner dig och du kan utan några hemska tankar fall in i djup sömn för att någon timme vakna upp ur en annan dröm. Skönt nog var det inte någon mardröm denna gång.

Inga kommentarer: