08 mars 2010

Vårkänslor

Ännu en vecka på år 2010 har startat och även om måndagen började lite grå och tråkig så sken den under dagen upp till en riktig vårdag. Glädjen strålade bland barnen och man kunde inte annat än att ryckas med i solskenet och gå runt med lätta steg och ett leende på läpparna.

Man märker tydligt på jobb när våren börjar ta över. Barnen börjar höras och röra sig mer på skolgården. Idag var det många som spelade basket och blev så varma att deras jackor åkte av, vissa barn hoppade hopprep så att även deras jackor lämnades åt sitt eget öde. Ett fåtal av barnen har börjat ta med sig sina inlines och far runt med stor koncentration och ett stort leende på sina läppar.

Våren står inför dörren men vill inte riktigt bryta igenom helt, det finns alltid några minusgrader kvar som skrämmer bort värmen. Man får helt enkelt vara glad för det lilla vi får och ta vara på dessa få tillfällen.

Nu ser jag fram emot en vecka med många stunder i solen tillsammans med barnen och utan några allvarliga incidenter. Jag vill alltså slippa förra veckans bravader med ett dra ut häftstift från barns fötter, klättra upp i träd för att rädda barn som fastnat, avbryta slagsmål och så vidare. Jag vill alltså ha en lugn och skön vecka, om det nu är möjligt.

Inga kommentarer: